Houten jaloezieën brengen sfeer in je kamer

Sfeervol hout geeft een horizontale jaloezie méér cachet!

Als we denken aan Jaloezieën dan denken we al snel aan lamellen van aluminium. Deze zijn strak, zakelijk en onverwoestbaar.  Onze grootouders hadden ze al in 50 mm en na 30 of 40 jaar hingen ze er nog.  Een houten jaloezie kan ook lang mee gaan. Je moet wel iets mee onderhoud aan het hout plegen om het in goede conditie te houden. Maar als het dan gaat om het plaatje dan zijn we snel om.  Hout leeft en vooral met de vintage uitstraling die het in deze tijd mee krijgt.  Hiermee bedoelen we hout dat geborsteld is om een oude look heeft mee gekregen.

Lamelbreedtes houten Jaloezieën

25 mm

De venstermode anno 2019 is heel divers. Je vindt een houten Jaloezie al met lamelbreedtes van 25 mm. Deze breedte leent zich goed voor montage op draai kiep ramen. Door de geringe afmeting van de bovenbak levert dit meestal niet veel belemmeringen op tijdens het openen van het raam. Bovendien kun je deze houten jaloezieën met zijgeleiding laten maken. Ze blijven dan dicht op het raam als het in de kiep stand staat.

50 mm

Het meest populair zijn de 50 mm lamellen. Er zit veel verschil in kwaliteit in deze klasse. Er wordt veel hout gedumpt uit Azië en soms worden zelfs de bovenbakken van plastic gemaakt.  Let daarom goed op wat je koopt. 50 mm houten jaloezieën zijn in vele bewerkingen verkrijgbaar. Van strak gelakt ( HDF geperst hout) tot abachi dat weinig gewicht heeft en waardoor je een jaloezie lichter kunt bedienen. Ook hier zie je dat oud hout trendy is. Geborsteld met een oude vintage look koopt men graag. Een 50 mm houten jaloeizie neemt wel méér ruimte in.  Daar staat tegenover dat je een betere doorkijk hebt en dat het stoffen van de lamellen sneller en gemakkelijker gaat dan bij een 25 mm jaloezie.

70 mm 

Wil je dat je houten jaloezie op shutters lijkt, kies dan voor 70 mm lamellen. Ze lijken er erg op, maar de prijs is veel voordeliger. 70 mm geeft de jaloezieën een robuustere uitstraling en nog betere doorkijk.

Let op met kleuren

2019 is het jaar van de zwarte jaloezie.  Natuurlijk houdt deze even goed de zon buiten, maar wat velen niet weten, is dat deze veel warmte opnemen. als de zon er op staat en je vergelijkt wit met zwart, dan zal de zwarte jaloezie warm zijn. Wit reflecteert en zwart absorbeert.  Als je tevens de warmte buiten wilt houden kun je beter niet voor zwart kiezen al blijft het wel waanzinnig mooi. Een mooi assortiment 70 mm houten jaloezieën vindt je op raamdecoratieshop.be