Duo rolgordijn nieuws 2019

Duo rolgordijnen worden breder en er is meer hardware beschikbaar om het aan een ruimte aan te passen.

Het duo rolgordijn kent ondertussen iedereen wel. Het is een populaire mix tussen een jaloezie en rolgordijn. Daarom wordt het ook wel eens roljaloezie genoemd. Duo staat voor twee lagen stof. De stof bestaat uit stroken waar je doorheen kan kijken en stroken die gesloten zijn. Door de twee lagen vóór elkaar door te bewegen kun je een dichte laag vóór een transparante rollen en heb je één gesloten gordijn. Rol je de transparante strook voor de andere transparante, dan kun je naar buiten kijken en of veel licht binnen laten. Dat is in feite het geheim, waarom zo veel consumenten kiezen voor duo rolgordijnen.

Bronvermelding: duorolgordijn.eu

Duo rolgordijn 3 meter breed

2019 wordt ook het jaar van extra brede duo rolgordijnen. De Nederlandse fabrikant Hewo® heeft aangekondigd vanaf Januari 2019 te komen met twee collecties welke tot 300 cm breed verkrijgbaar zijn. Het productieproces van duo rolgordijn stof behoort tot het meest complexe voor raamdecoratie textiel. Het stof moet volkomen vlak en de banen in dit doek moeten volledig recht zijn. Alleen dan is het mogelijk om een mooi duo rolgordijn te kunnen produceren. Aandachtspunt is ook de montage. Deze dient volledig waterpas te gebeuren. De steuntjes waar je de cassette in hangt moeten exact op één lijn hangen. 1 mm verschil ga je bij een dergelijk breed rolgordijn terugzien en dat vertaalt zich in grote golvingen.

Collecties en kleuren

Er is gekozen om de stoffen tot 300 cm breed uit te brengen in twee stofsoorten. Één behelst de standaard stof. Dit is het doek dat je overal tegenkomt en het meest bekend is. Je vindt dit in de meest eigentijdse kleuren. De andere serie heeft een uitgesproken structuur waarvan een deel in linnen. De andere stoffen zijn uni maar wel met dezelfde grove weving. Het transparante gaas heeft een zeer goede doorkijk naar buiten en dat straalt veel rust uit.

Hardware

Hiermee worden de cassette en rand bedoeld. Deze zijn in diverse vormen en kleuren verkrijgbaar, al dan niet met luxe geborstelde metalen eindkappen. Je past in een handomdraai het gordijn aan je inrichting aan.