Sfeer maken met raamdecoratie

Raamdecoratie kan erg sfeervol zijn

Als we denken aan het inrichten van een huis, dan wordt vaak als eerst gedacht aan vloeren en wanden.  Ook de meubels spelen een belangrijke rol. Een van de belangrijkste aspecten om sfeer te creëren vormt echter de licht inval in de betreffende kamer. En die licht inval kun je het best regelen met raamdecoratie.

Belangrijk

Licht bepaalt in grote mate hoe we ons voelen. Met donkere dagen heb je sneller een gevoel van depressie dan op een zonnige dag. Zo is het ook met de lichtinval in huis. Een heldere kamer met veel licht opbrengst werkt positief op onze hypofyse en geeft ons energie.  Een raamdecoratie welke het licht mooi kan breken en tevens veel licht binnen laat heeft daarom voor woonkamers méér voordelen dan nadelen.

Kleurtoon is sfeerbepalend

Wist je dat transparante raamdecoratie heel bepalend kan zijn voor de kleurtoon in je woning. Ik ga een heel sterk voorbeeld geven. Stel nu dat je witte wanden hebt en een beige bankstel.  De semi transparante raambekleding kies ik nu in rood.  Het gevolg is dat het licht dat door de raambekleding valt geprojecteerd wordt op de wanden en mijn bank.  De wanden krijgen hierdoor een tintje roze en ook het beige van de bank wordt warmer.  Bij een ontwerp kan dit ook een bewuste keuze zijn. Je kunt met kleur warmte of juist koude creëren. Als het om sfeer gaat is warmte te verkiezen boven koele kleuren.

Met welke raamdecoraties kun je het licht goed regelen?

Het licht goed reguleren heeft dus alle voordelen.  Er zijn diverse raamdecoraties waarmee je dit heel goed kunt. Enkele goede voorbeelden zijn: duo rolgordijnen, vouwgordijnen, houten jaloezieën, shades en rolgordijnen. Wil je eerst inspiratie opdoen en enkele leuke ideeën bekijken, dan is deze raamdecoratie site wellicht een bron van inspiratie.