Mooie vouwgordijnen met aluminium kaders

Vouwgordijnen zijn al lang niet meer recht toe recht aan.

Vouwgordijnen werden geleidelijk een hype in de jaren 90.  Wat is er sindsdien met het vouwgordijn ontwerp gebeurd? Is het stil blijven staan of zijn er ontwerpers geweest die dit product meerwaarde hebben gegeven. Het antwoord is Ja. Er bestaan inmiddels meerdere typen vouwgordijnen. We gaan hieronder een opsomming geven van wat we allemaal tegen zijn gekomen. Sommige zijn erg praktisch en functioneel.

Het standaard vouwgordijn

Dit is het eerste ontwerp dat in eerste instantie met trekkoorden bediend werd.  Later kwam hier een ander railsysteem bij dat met katrollen en een kralen koord bediening werkte. Het voordeel van het laatste systeem is dat het gordijn beter recht blijft hangen.

standaard vouwgordijn als raamdecoratie.

Het top down vouwgordijn

Dit vouwgordijn is erg functioneel omdat het ook vanaf de bovenzijde kan worden geopend. het pakket kan ook vanaf de vensterbank naar boven worden opgetrokken. Zo kun je veel extra licht binnenlaten zonder dat de buren naar binnen kunnen kijken.Dit systeem is een Nederlandse uitvinding eind jaren 90 en is nu wereldwijd populair onder consumenten. Doordat het gordijnpakket variabel voor het raam kan hangen, kun je het raam ook nog een wisselende vlakverdeling geven.  Het pakket kan immers hoger of korter hangen. Dat maakt top down vouwgordijnen zo veelzijdig.

vouwgordijn top downHet top down vouwgordijn

vouwgordijnen met metalen baleinen vóór en hoge metalen onderlat

Als het om modern gaat, is dit de winnaar in dit artikel. De baleinen bevinden zich aan de voorzijde en hier worden metalen hulzen overheen geschoven. Zó wordt het gordijn zwaarder en dus strakker. De zware metalen onderrand maakt het af. Het gordijn heeft een moderne uitstraling gekregen.Het bedienen van dit systeem is altijd met kralenkoord of kettingbediening.  Omdat het gordijn zwaarder is wordt er ook een sterker optrek mechaniek gebruikt om het gordijn op zijn plaats te kunnen houden.

vouwgordijn met metalen baleinen

Dank voor het ter beschikking stellen van de foto’s aan dit raamdecoratie bedrijf