Hoe je van een rolgordijn design maakt!

Het rolgordijn vier zijn 60 e verjaardag. Tijd voor verandering?

Rolgordijnen bestaan al ca 60 jaar. Dat is een hele tijd. Ze zijn erg bekend geworden omdat het een goedkope raamdecoratie is. Het bestaat immers uit niets meer dan een buis met rol mechanisme waaraan een rechthoekig stuk stof is bevestigd. De onderzijde werd afgewerkt met een zoompje waarin zich een houten latje bevond. Kortom een hele simpele maar doeltreffende raambekleding. De doe het zelf zaken zoals gamma of Praxis hebben in hun ontstaan het rolgordijn in Europa groot gemaakt.

Wat is er veranderd?

De veranderingen door de lange tijd van het bestaan vallen eigenlijk best mee en qua uiterlijk is er technisch niet veel veranderd.  De afwerking is mooier geworden, al zie je dit nog niet bij de kant en klare producten van de discounter. Daar zie je nog steeds de simpelste optrek mechanieken en rand afwerkingen welke gewoon worden gestikt. De gaten van de naalden laten licht door.  Je ziet dit met name als de zon er op staat.  Dat is lelijk. Toch zie je verandering. Door gebruik te maken van mooie afwerkingen kun je rolgordijnen pimpen en zien ze heel anders uit.  Denk hierbij aan een kast om de rol heen maar ook aan een decoratieve rand aan de onderzijde.  Dat zie je steeds meer.

De trend van 2018

Die laat duidelijk zien dat verdere innovatie van rolgordijnen in de pen zit. Creativiteit zoals hier bij rolgordijnen.eu zet de toon voor 2018 met unieke ontwerpen waardoor het rolgordijn een sierraad voor je raam wordt. Door met verschillende kleuren en stoffen te werken en deze modern af te biezen ontstaat een bijzonder sfeervol en chique geheel. Het gordijn maakt het verschil. Kijk eens naar de gecombineerde rand afwerking. Als je dan ook de kast om de rol in dezelfde metaal kleur kunt kopen wordt het echt een topper. Het past allemaal bij elkaar en dat geeft je inrichting echt een boost.